ÇANAKKALEYE GİDİYORUZ

Okul –Aile Birliği öğrenci, öğretmen ve velilerimizin katılabileceği Ümmetim Zaferi Çanakkale Gezisi düzenledi.

3 Mayıs 2024 Cuma günü gerçekleşecek olan geziye katılmak isteyen öğrenci ve velilerimiz 22 Nisan 2024 Pazartesi gününe kadar Okul-Aile Birliğine başvuruda bulunabilirler.

GEZİ PROGRAMI

2 Mayıs Perşembe günü saat 23.30 da okul bahçesinden hareket ile yolculuğumuza başlıyoruz. Yolda bilgilendirme amaçlı anlatımlar ile Silivri- Tekirdağ üzerinden Eceabat'a doğru yol alıyoruz. Eceabat' a geliyor açık büfe kahvaltımızı yapıp namazımızı kıldıktan sonra, gezimize 1914 yılında başlayan, toplam 253.000 askerimizin şehit olduğu Çanakkale savaşının izlerini görebileceğimiz Gelibolu yarımadasında ilk gezi noktamız Çanakkale Şehitler Abidesi oluyor. Abide ziyaretimizin ardından eski adı Kitre olan Alçıtepe Köyünden geçerek Çanakkale Savaşları sırasında tümü ile şehit olan 57. Piyade Alayında kahramanca çarpışan şehitlerimizin yattığı 57. Alay Şehitliğini ziyaret ediyoruz. Daha sonra öğle yemeği için mola veriyoruz. Öğle namazımızı uygun olan bir camide kılıp, ardından  Conk Bayırına çıkıyor ve oradan panoramik olarak Ege Denizini ve Anafartalar Ovasını görme imkânı buluyoruz. Şehitlik gezimizin sonunda akşam yemeğimizi aldıktan sonra  İstanbul'a olan yolculuğumuz başlıyor. Akşam geç saatlerde ( 23.00-23.30 arası) okulumuza geri dönerek turumuz tamamlanıyor.

ZİYARET EDİLECEK YERLER

Kilitbahir Kalesi