T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAHÇELİEVLER - Prof. Dr. Osman Öztürk İmam Hatip Ortaokulu

HOŞ GELDİN ONBİR AYIN SULTANI

 

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan-ı Şerif vesilesi ile ve kendine has manevi havasına uygun, toplumumuzun birlik ve beraberliğine katkı sağlayacak, insani ve manevi değerleri güçlendirecek bu ayda Prof. Dr. Osman Öztürk İmam Hatip Ortaokulu ailesi olarak yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılımları ile nitelikli çalışmalar gerçekleştirmek amacı ile çeşitli ‘Şehr-i Ramazan Etkinlikleri gerçekleştireceğiz.

Bu çalışmalar şu şekildedir:

Ramazan Sevinci

On Bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayımıza 11 Mart Pazartesi günü oruçlu olarak teşrif edeceğiz. Bu mübarek ayın gelişini kandillerle kutlamaya ne dersiniz?

Sevgili öğrencilerimiz; evimizin, odamızın bir köşesini kağıt makas ile kandil yaparak süsleyelim. Ramazan-ı Şerifin gelişini camilerin mahya ve kandillerle süslenmesi gibi evlerimizi süsleyelim. Süslediğiniz bu köşeyi okulumuzun sosyal medya hesabından paylaşacağız. Paylaştıkça ramazan sevincimiz çoğalsın. Resimler derslerimize giren Din K ve Ahlak B. Öğretmenlerinize gönderebilirsiniz.

 

Ramazan Manileri

Denizden çek oltanı!
Duvara as baltanı!
Hoş geldi sefa geldi,
On bir ayın sultanı.

Ramazan’la uyandı,
Mümin nura boyandı,
Hazırlıklar başladı,
Camide kandil yandı.

Ramazan ayı boyunca her gün bir mâni okulumuzun giriş panosunda sergilenecek

 

Ramazan Kur’an ayıdır.

Kur'an-ı Kerim'in indiği bu ayda Prof. Dr. Osman Öztürk İmam Hatip Ortaokulu her sınıfta 1 hatim okuyacağız. Ramazan Ayı’nın sonunda ise 24 hatim tamamlamış olacağız.

 

Haftalık Sohbetlerle Buluşuyoruz.

Sohbet beraberlik demektir. Allah’ı zikretmek, O’nu anlatmak, Rasulü’nün sünnetinden ve O’nun yolundan gidenlerden bahsetmek ne büyük lütuftur. Bunun bilinciyle cuma günleri kız öğrencilerimize haftalık sohbetlerimiz 13.10-13.40 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

Ramazan Paylaşmaktır.

Ramazan ayının manevi  ikliminde, yardımlaşmanın manevi hazzını yaşamak için, Okul-Aile Birliğimiz öncülüğünde "Ramazan Ayı Paylaşmaktır" teması ile ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ailelerine teslim edilmek üzere gönüllü olarak okulumuzda temel gıda yardımı kampanyası düzenlenecek.
Her  sınıfımız adına en az bir ramazan kumanya şeklinde düşünülen yardım kampanyasına katılmak isteyen öğretmen, veli, öğrencilerimizin Okul-Aile Birliği Başkanımız Meryem Meral ile irtibata geçmelerini rica ederiz.

  

Mesleki Yarışmalar

Ramazan ayı boyunca tüm sınıflarımızda Kuran okuma, ezan okuma yarışmaları yapılacaktır. Sınıf finalleri yapıldıktan sonra sınıf birincileri okul finalleri için yarışacak. Kız ve erkeklerde ayrı ayrı yapılacak olan yarışmada 3 tane okul birincilerine 500 TL ödül verilecek.

 

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, cehennemden kurtuluş olan, Ramazan ayı, mübarek olsun.

Allah nice ramazanlara ulaşmak nasip etsin. Rabbim bu mübarek ayda yaptığımız ibadetleri, tuttuğumuz oruçları, yaptığımız tüm hayırları kabul eylesin.

 

09-03-202409-03-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.03.2024 - Güncelleme: 09.03.2024 19:44 - Görüntülenme: 244
  Beğen | 2  kişi beğendi