Şbt

Okulumuzda Ortak Sınav Tarihleri; Bakanlığımızın belirlediği sınav takvimine göre ayarlandı ve gerekli olan duyurular yapıldı.
Ancak 1 Nisan 2024 Pazartesi gününün yerel seçimlerden dolayı tatil olması ihtimali ile sınav takvimimiz güncellendi.
Buna göre 2. dönem 1. sınavlar: Mart ayı son haftası– Nisan ayı ilk haftası aralığında yapılacak.

Aşağıdaki yönergeye göre uygulanacak olan sınav takvimi tablosu aşağıdadır

Mrt

Evrenin veya olayların bir bölümünü ele alıp, çeşitli metotlardan yararlanarak gerçeğe uygun bilgiler elde etmeye bilim denir. Bilim alanlarında elde ettiğimiz bilgilerin, uygulamaya konulmasına teknoloji denir. Örneğin, sesin iletilmesi fen bilimlerinin konusudur. Bu bilgilerden yararlanarak telgraf, telefon, radyo, televizyon, telsiz gibi araçların yapılması teknolojidir.

Hızla gelişen teknoloji ve bunun sonucu ortaya çıkan gereksinimler bilgiyi ön plana çıkarmıştır. Artık bilgiler, haberler kıtalar arasında bile televizyon, bilgisayar vb. aracılığıyla ışık hızıyla dolaşmaktadır. Çağımızda bilgi alış verişi ve kullanımı çok önemli hâle gelmiştir. Bu çağa bilgi çağı denilmiştir. Bu çağı yakalayan, gereklerini yaşayan toplumlara da bilgi toplumu denilmektedir.

İnsanın yaşamını bu denli etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren bilim ve teknolojinin önemi üzerinde durmak için okullarda her yıl 8-14 Mart tarihleri arasında kalan hafta bilim ve teknoloji haftası olarak kutlanmaktadır.

Bilim ve Teknoloji Haftası Pano Çalışmasında Emeği Geçen 8-A sınıfa ve Bilişim teknolojileri öğretmenimize teşekkür Ederiz.

@tcmeb

@istanbulilmem

@mucahityentur

@cikrikciemin

@bahcelievlermem

Mrt

Şbt

Ders çıkış saatlerimizde değişiklik olmuştur. 19.02.2024 tarihinden itibaren aşağıdaki zaman çizelgesi uygulanacaktır.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında ocak ayı etkinliğimiz Dede Korkut Hikayeleriydi. Öğrencilerimiz Dede Korkut Hikayelerini okudular ve bu hikâyelerden hareketle yeni bir hikâye yazdılar. Aynı zamanda Dede Korkut Okumaları adı altında okul panomuzu oluşturduk.

Dede Korkut Hikayelerinden Hareketle Hikaye Yazma Yarışması'nda okulumuzda 1. olup okulumuzu temsil eden 7/E sınıfı öğrencimiz Abdullah Sevban ÖZGÜL ilçede 2. olmuştur. Öğrencimizi tebrik ederiz, başarılarının devamını dileriz.