Eyl

Okula uyum çalışmaları kapsamında Okul müdürümüz, sınıf rehber öğretmenlerimiz ve okul rehber öğretmenimizin katılımı ile veli toplantılarımızı düzenledik. Öğrencilerimiz ve velilerimize okulumuza tekrardan hoşgeldiniz diyoruz

Eyl

PROF. DR.OSMAN ÖZTÜRK İMAM HATİP ORTAOKULU MODEL UÇAK ATÖLYESİ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

Okulumuz model uçak atölyesi kapsamında öğrencilerimize model uçağın farklı branşlarında ve model roket imalat ve uçuş kursu verilmektedir. Fen Bilimleri öğretmenimiz Mehmet SERTKAYA rehberliğinde özgün çalışmalar yapılan atölyemiz ülkemizde en donanımlı ve en aktif atölye olma özelliğine sahiptir. Bu sebepten il içi ve il dışı birçok okula ilham kaynağı olmuş, misafir ettiğimiz okullar çalışmalarımızı yerinde incelemiştir. Atölyemiz bünyesinde ulusal ve uluslararası nitelikte bir çok yarışmadan madalya ve kupa kazanmıştır.

Emre Özbaş ( Çobançeşme Şehit Sedat Mekan AİHL ) -  Gençler kategorisinde Türkiye 1. olup Altın madalya

Hüseyin Ensar Kula ( 15 Temmuz Şehitleri AİHL )  - Gençler kategorisi Türkiye 2. si Gümüş Madalya

Samet Efe Karahan ( 15 Temmuz Şehitleri AİHL )  - Gençler kategorisi Türkiye 3. sü Bronz Madalya kazandı.

Öğrencilerimiz ve öğretmenimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Haz

BELIEVE IN YOURSELF AND JUST SPEAK

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen, aynı zamanda Erasmus + KA101 projesi olan Believe in Yourself & Just Speak(Kendine İnan ve Sadece Konuş) Projesi kapsamında düzenlenen yarışmaya her ay İngilizce videoları ile katılan öğrencilerimize başarı belgeleri dağıtıldı. Okulda birinci olup ilçe finallerine katılmaya hak kazanan öğrencimiz ise madalya ile ödüllendirildi. Öğrencilerimiz tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.

Haz

Veli akademileri kapsamında "MAHREMİYET ,İHMAL VE İSTİSMAR" konulu seminerimiz Klinik Psikolog Mine VAROL tarafından verilmiştir. Sunumundan dolayı Mİne VAROL'a ve katılımlarından dolayı velilerimize teşekkür ediyoruz.

May

İngilizce ağırlıklı proje sınıfımızdan öğrencilerimizin evlerinde hazırladığı İngilizce çalışma köşemiz. Normal şartlarda sınıflarımızı süsleyen afişlerimizi pandemi sürecinde odalarımızda yapmaya devam ettik, Eylülde yeniden okullarımızı süslemek istiyoruz

May

Mübarek Ramazan ayını geride bırakırken son 10 gününü daha şuurlu bir şekilde geçirmek ve nasıl geçirdiğimizi hasbihal etmek için öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle Ramazan günlükleri oluşturduk. Kadir gecesi'nin ve Ramazan Bayramınin kıymet ve değerini bilen bilinçli bir nesil duasıyla hayırlı Ramazanlar.

Bin Aydan Hayırlı Kadir Gecesi

Ramazan Günlükleri etkinliğimiz kapsamında öğrencilerimizle hasbihalimiz sonrasında okul müdür yardımcımız Hafız Yusuf Aydoğdu hocamızın yapmış olduğu dualar eşliğinde Kadir gecenizi tebrik eder hayırlara vesile olmasını niyaz ederiz.

May

Mübarek Ramazan ayi münasebetiyle okulumuz 5.sinif öğrencileri Kurani Kerim dersinde yemek duasını ezberliyorlar. 5 F sınıfından İbrahim Ethem Akyol isimli öğrencimiz ezberlediği duayı okurken videolastirdi. Allah tüm dualarımızı kabul eylesin.

May

Ramazan günlüklerimize bugün de devam ediyoruz. Fen Bilgisi öğretmenimiz Mehmet SERTKAYA hocamızın ney icrası sonrasında öğrencilerimizle Ramazana dair hasbihal ediyoruz.

May

Veli akademileri kapsamında yaptığımız "Sosyal medya ve Bilinçli Teknoloji Kullanımı" konulu seminerde, dijital çağda teknoloji kullanımında dikkat edilmesi gereken noktaları velilerimiz ile karşılıklı soru cevap şeklinde konuşarak çözümler aradık. Katılan velilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz hocamızı, Zoom programı üzerinden okullarımızda görev yapan Din Kül. ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizle buluştuğu programda Peygamberimizin, iletişim, sosyal ilişkileri ve eğitimdeki ilkeleri konusu işlenmiştir. Okulumuz da bu etkinliğe katılmıştır.

Nis

Ulusal Ajans tarafından yapılan ilan doğrultusunda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan başvuru sonucunda 2021-2027 yılları arasında Okul Eğitimi, Mesleki Eğitim ve Yetişkin Eğitimi kategorilerinde yaptığı başvurular kabul edilmiştir. Bu bağlamda okullarında nitelikleri göz önüne alınarak puanlama ölçeği ile okul seçtiler ve bizim okulumuz da kabul edildi.